Amazing world

Home »

Archives

Birds


Van jongs af aan hebben vogels mij altijd geboeid. Voornamelijk het waarnemen vind ik leuk en soms lukt het om ze vast te leggen. Dit is vaak heel moeilijk aangezien ik geen gebruik maak van een behoorlijke zoomlens. Met mijn compact camera met redelijke zoom is het toch af en toe gelukt om een interessante foto te maken. Hieronder een selectie daarvan. Onder “My observations / mijn waarnemingen”, in het menu, vind je de links naar de sites waarop ik mijn waarnemingen plaats.

Advertisements

Beautiful skies


Ik vind de lucht altijd boeiend om naar te kijken, soms adembenemend. Elke dag weer anders. Ieder seizoen heeft ook weer zijn specifieke luchten. Een mooie zonsondergang of donkere wolken vlak voor een heftige regenbui. Soms wacht je een paar minuten en dan ziet de lucht er weer heel anders uit. Bij mij geeft een mooie zonsondergang een beetje een vakantiegevoel.

Butterflies


Vlinders vind ik altijd fantastisch om te zien. Dit is toch wel één van mijn favoriete diersoorten. Ze hebben vaak schitterende kleuren. Je kan ze meestal dicht benaderen zodat je ze goed kan bekijken. Het is altijd weer een uitdaging om ze mooi te fotograferen, aangezien ze vaak niet stil zitten of ze houden de vleugels dicht. Ook het weer speelt behoorlijk mee om actieve vlinders te zien. Dagvlinders kunnen pas vliegen als hun lichaamstemperatuur tenminste 20°C is.

Landscapes


Elk land heeft zijn bijzondere landschappen. Op het land (landscape), in zee (seascape) of in de lucht (skyscape). Zelfs microlandschappen kunnen interessant zijn. Het leuke van landschappen is dat ze niet zo moeilijk zijn te fotograferen. Geen dure camera’s / lenzen zijn nodig om een boeiende plaat te maken. Zelfs met je mobiel is het goed mogelijk om een indrukwekkend landschap vast te leggen.

My favorites


This is a selection of some of my favorite photos. This selection can change every time. So come back again and give your input by clicking on the photo.

%d bloggers like this: