About

P1000530 header2

Ik ben een amateur fotograaf uit Nederland en tevens een natuurliefhebber die van reizen houdt: Bezochte landen. De onderwerpen die ik fotografeer zijn heel divers, flora / fauna / landschappen / mensen / straatfotografie enz. Onder “Topics” zie je mijn favoriete onderwerpen.

Ik word geïnspireerd door van alles om mij heen. De natuur heeft mijn grootste passie maar tijdens de reizen die ik maak komt de cultuur ook regelmatig aan bod. Een mooi moment op een bijzondere manier vastleggen is altijd mijn uitdaging. Het geeft mij een voldaan gevoel als een foto goed is gelukt en ik vind het leuk als anderen er ook van genieten. De foto’s die ik heb gemaakt laat ik zoveel mogelijk puur, maar soms maak ik een uitsnede van de foto om hem boeiender te maken. Via dit blog deel ik mijn meest interessante foto’s (ook een aantal uit het analoge tijdperk en foto’s gemaakt met mijn mobiel) en ik hoop dat mijn foto’s boeiend genoeg zijn zodat je nog een keertje terug komt. Ik heb ook een eigen Facebook pagina waar ik af en toe foto’s plaats en tevens binnen diverse groepen op Facebook en op mijn eigen Facebook profiel.  Heb je vragen dan kan je mij altijd een berichtje sturen.

In 2007 heb ik de Panasonic Lumix DMC-FZ8 aangeschaft. Een lichte 7MP camera met 12x zoom. Deze camera beviel mij erg goed, maar soms miste ik dat beetje extra zoom en wat meer pixels. In 2013 heb ik besloten om uit dezelfde serie de Panasonic Lumix DMC-FZ62 te kopen (zie foto onder). Dit is een 16MP camera met 24x zoom. Vanaf 2013 gebruik ik alleen nog de FZ62, maar op dit blog staan ook foto’s die zijn gemaakt met de FZ8.

Panasonic-Lumix-DMC-FZ62

Advertisements

16 thoughts on “About

  1. What marvellous images.
    Thanks for stopping by my blog (so I then had the opportunity to visit yours). I’m always keen to learn from other great photographers, so shall enjoy following your blog I think.

    Liked by 1 person

  2. Hoi Ronald; danks voor je bezoekje aan mijn blog; en het volgen. Ik heb pas een paar van je foto’s gezien; maar samen met je about-verhaal lijkt het me leuk om je te volgen. Groet en tot ziens.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s